bruno-vandevenne-bvba-07.png

Tuinaanleg

 

Het aanleggen van de tuin vormt een belangrijke schakel binnen een totaalproject. Deze vangt aan van zodra het tuinplan is opgesteld en goedgekeurd door de klant.

 

Onderstaand vindt u enkele werkzaamheden die eigen zijn aan de uitvoering. Het aanleggen van een tuin hoeft niet per se duur te zijn. Wij houden graag rekening met het budget van onze klanten en bieden de mogelijkheid om tuinaanleg in zijn geheel of gedeeltelijk in fasen uit te voeren.

 

 

 

 


 

 

Grondwerken

 

Dit is een fase van de tuinaanleg die niet gespreid kan worden over meerdere periodes. Het betreft immers vaak voorbereidende werkzaamheden zoals het ondergronds voorzien van elektriciteit, het plaatsen van riolering, het uitgraven van verharding, etcetera. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Waterpartijen

 

Een fase die volgt op de grondwerken is een eventuele waterpartij. Hieronder verstaan we onder meer (zwem)vijvers, waterelementen, maar uiteraard ook andere gerelateerde werkzaamheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Verharding & bestratingswerken

 

Na het beëindigen van de grondwerken kan er gestart worden met het aanbrengen van de verharding en bestrating: aanleg van parking, oprit en andere klinker- en tegelwerken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Afsluitingen

 

Een afsluiting langs de perceelsgrens is voor de veiligheid of omwille van visuele aspecten. Materiaalkeuze: klassieke draadafsluiting, betonplaten, houten panelen, ... Voor een meer elegante afsluiting daarentegen kan je kiezen voor tropisch hardhout, draadpanelen of uitvoering in kunststoffen. Bovendien vergen deze weinig tot geen onderhoud.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Gras & beplantingswerken

 

Tijdens de zaai- en beplantingswerken komt je tuin stilaan tot leven. Deze fase vergt een kleiner budget dan bij de voorgaande stappen, zijnde de constructiewerken. Hoewel deze stap onmiddellijk resultaat geeft is beplanting op zijn mooist na een vier à vijftal jaar. Wilt u snel resultaat bij het gazon zien dan kan u overigens gebruik maken van grasmatten.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Groendaken en daktuinen

 

Groendaken kunnen toegepast worden op platte of licht hellende daken en bieden een bijkomende isolatie van uw woning. De beplanting bestaat doorgaans uit een combinatie van vetplanten en grassen.

 

Dakterrassen zijn aangepaste buitenruimtes in stedelijke omgevingen. Indien de constructie van het gebouw het toelaat kunnen plantvakken zelfs voorzien worden van bomen.